Τετάρτη 16 Απριλίου 2008


Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΜΕΝΙΟΥ


ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΟΥΔΟΥΜΑ


ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΟΥΔΟΥΜΑ



ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΟΥΔΟΥΜΑ



Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΥΔΟΥΜΑ ΣΗΜΕΡΑ.


Η Ιερά Ανδρώα κοινοβιακή Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κουδουμά ακολουθεί και τηρεί ως τα σήμερα της πολύτιμες παρακαταθήκες που παρέδωσαν ως κόρη οφθαλμού οι Όσιοι Πατέρες κτήτορες της Ι. Μονής Παρθένιος και Ευμένιος .
Τα Μυστήρια , η ακολουθίες που τελούνται καθημερινώς , το πρόγραμμα που ακολουθείτε και εφαρμόζεται από τους πατέρες της Μονής ,και όλα κινούνται και βιώνονται επάνω στον κοινοβιακό και πνευματικό τρόπο ζωής που μας παρέδωσαν οι Πατέρες της Εκκλησίας μας. Παράλληλα τα τελευταία κυρίως χρόνια στη Μονή Κουδουμά συντελείτε μια προσπάθεια εξωραϊσμού των κτιριακών χώρων. Οφείλουμε άλλωστε να ανακαινίζουμε, να συντηρούμε και να δημιουργούμε όταν χρειάζεται τους χώρους αυτούς που αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία στη λειτουργία ενός Μοναστηριού.
Έτσι λοιπόν με τη συμβολή και την αμέριστη αρωγή του πιστού λαού που προσφέρει κάθε τι το δυνατό , η Ι. Μονή έχει να επιδείξει σήμερα κάτι το αξιόλογο .
Συντηρούνται και αξιοποιούνται όλοι εκείνη οι χώροι « Ιεροί Ναοί –Αρχονταρίκι – Τραπεζαρία (εντός και εκτός των χώρων της Μονής) –Βιβλιοθήκη και Έκθεση (για την εποικοδομητικοί Χριστιανική αγωγή του προσκυνητή )- κελιά (δωμάτια) φιλοξενίας προσκυνητών – Κελιά (δωμάτια) Μοναχών » που είναι απαραίτητη για της Λατρευτικές πνευματικές και βιοτικές ανάγκες ενός Μοναστηριού.



1 σχόλιο:

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΙΑΣ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.
ΧΡΟΝΙΑ – ΠΟΛΛΑ
ΚΑΛΟ - ΠΑΣΧΑ